Tidigare ur bloggen

Han är en mycket svag person.
En svag person går att påverka, leda rätt och hjälpa. En svag person hamnar lätt och ofta fel i livet, men kan också ofta på samma sätt hamna rätt igen. Murar som byggs har byggts upp med svaga infästningar. Det går snabbare att bygga på detta sätt, men de är också lättare att rasera. Dock utomordentliga att använda vid övergående kriser i livet då man vill skydda sig själv. Den stora fördelen är då att den är lätt att plocka ned när stormen väl lagt sig.

Jag är en mycket stark person.
En stark person klarar sig länge, mycket länge. Det finns inte mycket som kan rubba henne, men när tiden är inne finns det väldigt få som kan leda henne rätt. Hennes murar är byggda under en lång, lång tid. Genuint och noggrant har varje sten lagts för att passa med sin granne. Filats och slipats med millimeterprecision för en exakt passform. Denna mur är näst intill omöjlig att komma in bakom. Och det krävs en enorm kraft för att få den ur balans och rasera den. En av dess stora fördelar, men också den största nackdelen. Ingen kommer intill, ingen kommer över, ingen kommer in. Och ingen kan leda henne ut...

Det värsta du kan göra är att släppa in en person med vek mur bakom din genuint stabilt byggda mur. Om personen börjar vackla bakom din mur, om personens veka mur rasar på insidan av din mur, då finns det inte plats längre... Delar av din mur dras med i fallet, och då gäller det att handla snabbt. Då måste man antingen reparera den omedelbart, eller ge upp den och låta någon annan bygga upp den, med risk för att det inte blir med samma perfekta millimeterprecision.

RSS 2.0